Lyssna

Hitta partners i andra länder

För ett internationellt samarbete behöver ni en partner i ett annat land. Kanske har ni siktet inställt på ett speciellt land, men ingen specifik idé. Eller så har ni en utvecklad och förankrad idé och letar efter en utländsk partner som passar.

Gräv där ni står

Det enklaste sättet att hitta en partner brukar vara att söka i er närhet. Har ni personliga kontakter utomlands eller någon kollega med de rätta kontakterna? Ni kan också vända er till er organisation för råd och tips.

Om det finns andra pågående eller avslutade internationella projekt i er närhet kan det finnas en möjlighet att få hjälp med kontakter genom dem. Ta reda på om er kommun har internationella kontakter genom olika samarbeten eller vänorter.

Fråga branschen

Om ni söker partner inom ett speciellt yrkes- eller ämnesområde kan ni ta kontakt med såväl svenska som utländska aktörer ni tycker verkar intressanta.

Håll utkik efter våra kontaktseminarier

Vi arrangerar regelbundet möten mellan svenska och utländska organisationer som kallas kontaktseminarier. Dessa är förlagda utomlands och inom ramen för några av våra program.

Mer om Erasmus+ kontaktseminarier

Pröva utlandet

Lokala myndigheter eller organisationer på plats kan ibland hjälpa till med kontakter i ett visst land.

Surfa hos oss

Vi länkar till olika databaser för partnersök inom Europa. Där hittar ni information om andra organisationers projekt och kan kontakta dem rörande tips på partners.

European School Education Platform (ESEP) och eTwinning

European School Education Platform (ESEP) lanserades 2022 och erbjuder nätverkande, fortbildning och samarbete på en och samma plats. Plattformen är även eTwinnings nya hemvist. Med eTwinning kan skolklasser (för-, grund och gymansieskolor) i olika länder samarbeta digitalt med varandra. Sedan starten 2005 har över en miljon pedagoger från 43 länder registrerat sig på eTwinningnätverket och hundratusentals digitala samarbeten har genomförts i förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Partnersök för skolor och organisationer i Europa på webbplatsen European School Education Platform

EPALE

EU-kommissionens webbplats där organisationer verksamma inom vuxnas lärande och yrkesutbildning kan söka samarbetspartners för projekt inom Erasmus+.

Partnersök för europeiskt samarbete på den digitala mötesplatsen EPALE

Erasmus+ Project Results Platform

EU-kommissionens databas för projekt inom Erasmus+ har uppgifter om pågående och avslutade partnerskap. Här hittar du kontaktuppgifter till organisationer som kan vara intresserade av samarbete och utbyte.

Erasmus+ Project Results Platform, databas för projektresultat

Nordplusonline 

På webbportalen för Nordplusprogrammen finns en sökfunktion för samarbetspartner i de nordiska och baltiska länderna. 

Partnersök i Norden och Baltikum på Nordplusonline.org

Schools Online

På British Councils webbplats Schools Online kan du söka partnerskolor i hela världen.

Sök partners i hela världen på webbplatsen Schools Online

Svenska regionkontor i Bryssel

Svenska regionkontor i Bryssel på skl.se

Europa Direkt och deras informationskontor

Europa Direkt Nätverk - kontaktpunkter i Sverige på EU-kommissionens webbplats

Senast uppdaterad: 23 april 2024