Oavsett om du är ny på jobbet som vägledare vid vuxenutbildningen eller om du jobbat ett antal år kommer du att ha nytta av innehållet i den distanskurs som du kan delta i från och med den 18 mars 2024 – på egen hand eller tillsammans med några kollegor. Upplägget bygger på självstudier så du väljer själv takt och omfattning. 

Efterfrågan på riktade utbildningar för vägledare om hur regelverket för antagning till högskolan tillämpas har varit stor genom åren. Nu lanserar vi första delen som handlar om att bedöma grundläggande och särskild behörighet inför kompletteringsstudier. 

Testat och godkänt av vägledarkollegor

Inför lanseringen har vi låtit vägledare från Kalmar, Nybro och Öland testa kursinnehållet. De gick igenom kursen tillsammans en eftermiddag på distans via teams och en eftermiddag träffades de fysiskt.

Båda sätten fungerade bra. Gruppen hade livliga diskussioner och de upplevde att det var en bra repetition även för ett gäng rutinerade studie- och yrkesvägledare. Deras återkoppling var värdefull och bidrog till konkreta förbättringar av kursen. 

Läs mer om hur du går till väga för att anmäla dig och för att få ut mesta möjliga av kursen. 

Till instruktioner och anmälan