Stöd och träning för dig som planerar att söka inom EU:s förvaltning

Universitets- och högskolerådet stöttar dig som vill förbereda dig på urvalsförfarandets olika moment. Träningen är öppen för alla svenskar som planerar och är behöriga att söka.

Träningstillfällen inför datorbaserade prov med flervalsfrågor

Vi utför träningstillfällen inför de datorbaserade proven med flervalsfrågor, så kallade Multiple Choice Questions (MCQ). Under träningstillfället går vi igenom samtliga delar av proven, du får träna på de olika delarna och får också ta del av metoder för att snabbt kunna lösa uppgifterna. Huvudsyftet är att hjälpa dig förstå just metoderna.

Program för generella träningstillfällen

Vid ett generellt träningstillfälle går vi igenom syftet med Epso-testerna, vilka delar som ingår och metoder för att snabbt hitta rätt svar (testerna görs under tidspress). Vi genomför också en praktisk övning där du får göra tester på tid och får en genomgång av hur du kan tänka. Det kostar inget att delta, däremot står du själv för kostnader för resa och lunch.

Övningsmaterial inför urvalsförfarande

För att öva dig inför olika urvalsförfaranden, kan boken The Ultimate EU Test Book vara till hjälp. På Epso:s webbplats finns också övningsmaterial i form av MCQ-tester som har använts vid tidigare träningstillfällen. Där kan du ladda ner viss text kostnadsfritt.

Länkar till övningsmaterial inför urvalsförfarande

Träning inför Assessment Center och Case study

För dig som har fått en inbjudan till Assessment Center, AC, anordnar vi också träningar vid olika tillfällen. På sidan Inför Assessment Center finns tips och råd inför urvalsförfarandet. Filmen A day at the Assessment Center beskriver de olika delarna som ingår under dagen.

Träning inför de datorbaserade delarna av proven

Universitets- och högskolerådet erbjuder gratis träning för dig som planerar att göra det datorbaserade urvalsförfarandet. Träningen är en kort version av den träning som Universitets- och högskolerådet genomför under en heldag.

Träna online inför EU:s urvalsförfarande

Så får du stöd för en framtida EU-karriär

Inspelat webbinarium, 60 min, från den 27 april 2020.

Medverkande:

Asia Riazantceva och Eva Holmestig, UHR
Nataša Bošković och Victoria Frelén, Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen.

Senast uppdaterad: 23 januari 2023