Lyssna

EPALE

EPALE är en digital mötesplats för alla som arbetar med vuxnas lärande inom Europa. Du som är vuxenutbildare inom formellt, icke-formellt och informellt lärande kan delta. Här hittar du fortbildningskurser och samarbetspartners, du kan nätverka med kollegor i Europa liksom dela goda exempel, nyheter, länkar och rapporter.

Som EPALE-medlem får du tillgång till tusentals resurser relaterade till vuxenutbildning. Du kan också hålla dig uppdaterad kring de senaste nyheterna och utvecklingen inom vuxenutbildningssektorn i Europa. Den omfattande databasen växer ständigt.

Registrera dig på EPALE

Du kan kostnadsfritt registrera dig på EPALE för att samverka med andra användare. För att bli medlem behöver du ett EU-login.

Registrera dig på webbplatsen EPALE

Skapa EU-login

Vilka fördelar finns?

De två huvudstråken är att hämta och kommunicera - du hämtar information i texter och länkar och du finner kollegor runt om i Europa att samverka med på olika sätt.

Som medlem i EPALE kan du diskutera idéer och dela information med kollegor i Sverige och i andra europeiska länder. Du kan skapa samtalsrum för att träffa dem som delar dina yrkesmässiga intressen. Det kan du göra på svenska, men varför inte ta chansen att göra det på engelska?

På webbplatsen kan du också hitta samarbetspartner om din organisation vill ge sig ut i ett europeiskt projekt med stöd av program som Erasmus+.

EPALE tillför något nytt till vuxenutbildningssektorn. Genom EPALE kan du komma i kontakt med aktörer verksamma inom vuxenutbildningen i Europa utanför din vanliga yrkesmässiga sfär - till exempel beslutsfattare, bloggare, forskare, volontärer, handledare och utbildare.

Du kanske deltar i ett europeiskt samarbetsprojekt och vill sprida resultaten eller är en forskare som har skrivit en forskningsrapport om en ny metodik? Du kanske är en beslutsfattare med ett intressant förslag för finansiering av vuxenutbildning eller en utbildare som vill dela med dig av ett gott exempel eller en nyhet? Genom EPALE når du en bredare publik, både i Europa och över hela världen.

Som EPALE-medlem får du tillgång till tusentals resurser relaterade till vuxenutbildning. Till exempel rapporter, länkar och fallstudier. Den omfattande databasen växer ständigt. Du har även möjlighet att ta del av ett stort kursutbud i form av bland annat MOOCs (Massive Open Online Courses) och OERs (Open Education Resources).

På EPALE kan du hålla dig uppdaterad kring de senaste nyheterna och utvecklingen inom vuxenutbildningssektorn i Europa både genom podcasts, newscasts och en nyhetssektion.

Hur du engagerar dig

Du kan enkelt och kostnadsfritt registrera dig på EPALE för att samverka med andra användare. Delta i diskussioner, kommentera innehållet och sprid ordet bland dina kollegor.

Gör det enkelt att nätverka med kollegor på webbplatsen genom att inkludera så mycket information som möjligt i din profil. Berätta om dina yrkesmässiga kunskaper, intressen eller pågående projekt.

Om du är intresserad av att blogga kan du dela dina tankar kring vuxenutbildning och vuxnas möjligheter till livslångt lärande i alla dess former. Med några få klick kan du föreslå ett blogginlägg för publicering. Besök EPALE:s bloggsektion för att komma igång!

EPALE består av fem tematiska huvudområden med flera underteman som

  • validering av tidigare lärande
  • grundläggande färdigheter
  • icke-formellt och informellt lärande
  • yrkesmässig fortbildning av personal
  • personer med funktionsvariation.

Använd de olika temaområdena för att hitta den information som intresserar just dig. Du kan kommentera innehållet och delta i olika diskussionsforum.

Har du tagit fram en intressant rapport? Lärt dig en ny metod eller har information om ett kommande evenemang inom vuxenutbildningen? Att dela den informationen på EPALE är enkelt. På ett par minuter lägger du in nytt innehåll och sprider ordet bland dina kollegor. Besök EPALE:s nyhets-, resurs- eller evenemangssektion för att få veta mer.

Följ oss på Facebook

På EPALE-nätverkets svenska Facebooksida kan du ta del av tips, nyheter och aktuella händelser som riktar sig till dig som vuxenutbildare. 

EPALE Sverige på Facebook

Kontakt

Universitets- och högskolerådet, UHR, ansvarar för den svenskspråkiga delen på EPALE. Vi är National Support Service, NSS Sverige. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på epalesverige@uhr.se

EPALE logotyp tree.png

Logotyp Medfinansieras av Europeiska unionen.png

Senast uppdaterad: 6 maj 2024