European School Education Platform

European School Education Platform är en mötesplats för alla aktörer inom skolutbildningssektorn – skolpersonal, forskare, beslutsfattare och andra yrkesverksamma. Den omfattar alla nivåer från förskoleverksamhet till grund- och gymnasieskolan samt gymnasieskolans yrkesprogram. Plattformen är dessutom hemvist för eTwinning – nätverket och samarbetsytan för skolor i Europa.

Stöd till och för skolor i Europa

European School Education Platform, ESEP, kan verksamma inom utbildning:

  • Hålla sig informerade 
  • Hitta resurser
  • Få kunskap om finansiering
  • Utvecklas i yrket
  • Initiera, samarbeta och utveckla projekt

Registrera dig för att få tillgång till ESEP:s tjänster.

Hitta fortbildningskurser

Genom kurskatalogen som finns på plattformen kan du söka efter fortbildningskurser som arrangeras runt om i andra länder. Välj mellan gratis onlinekurser eller kurser på plats. Det finns även möjlighet för kursarrangörer att lägga in information om sina fortbildningskurser. Programmet Erasmus+ mobilitet skola ger skolor, som planerar internationell fortbildning för personalen möjlighet, att söka bidrag för bland annat kursavgifter.

Hitta samarbetspartners

Den särskilda sökfunktionen gör det möjligt för användare att hitta partners till samarbeten inom eTwinning, Erasmus+ och Jean Monnet.

Skolpersonal som vill jobbskugga eller undervisa vid en skola eller organisation i ett annat europeiskt land kan leta platser och organisationer. Organisationer som är intresserade av att ta emot personal lägger in information om sig själva och sitt erbjudande på partnersöksytan.

Särskild samarbetsyta för skolpersonal

Med eTwinning kan klasser i olika länder samarbeta digitalt med varandra på ett enkelt och flexibelt sätt. I samband med registrering på ESEP kan du välja att ansluta dig till eTwinning om du är lärare eller annan skolpersonal. Även lärarutbildare är behöriga att ansluta sig till eTwinning.

Mer om eTwinning

Support och kontakt

Plattformen är skapad av och tillhör EU-kommissionen men det är det svenska eTwinningteamet (NSO, National Support Organisation) som på nationell nivå bistår med innehåll och moderering av vissa ytor.

Centrala supportsidan för ESEP

Kontakta det svenska eTwinningteamet via e-post till eTwinning@uhr.se

Senast uppdaterad: 6 maj 2024