UHR i samarbete med Ladokkonsortiet bjuder in alla universitet och högskolor till ett webbinarium där vi presenterar ett nytt framtaget stödmaterial som är tänkt att användas för att underlätta arbetet med mäta och sätta mål för breddad rekrytering.

Fredagen den 11 oktober kl. 09:00-10:00
Plats: Digitalt via Zoom (länk kommer efter att du gjort din anmälan)

Anmälan till webbinariet

Syftet är att ge stöd och vägledning i hur lärosätena kan mäta sin studentpopulation och sätta mål inom de utbildningar och områden där snedrekryteringen är som störst. Stödet innehåller statistik för alla programnybörjare 2022 uppdelat på utbildningsområden (SUN-koder) för variablerna kön, utländsk bakgrund och social bakgrund (föräldrars utbildningsbakgrund). Informationen hämtas från databasen Bak- och framgrund och visar medelvärdet per utbildningsområde för varje lärosäte. Med tabellerna publiceras även en vägledning i hur de är tänkta att användas som underlag i lärosätets arbete med breddad rekrytering.

För att materialet ska bli så användbart som möjligt, underlättar det om ni deltar med flera funktioner från ert lärosäte – samordnare för breddad rekrytering, användare i Bak- och framgrund (tex controller), ledningsfunktioner och andra roller på ert lärosäte som är relevanta i arbetet med breddad rekrytering.

Till mer information om att mäta breddad rekrytering.