Lärarna Sofia Fallgren och Anna-Karin Persson på Slottegymnasiet i Ljusdal tilldelas det svenska eTwinningpriset för projektet ”Entrepreneurs crossing borders”. På eTwinnings digitala plattform European School Education Platform har de fått kontakt med lärare och gymnasieelever i tre länder i Europa.

Elever samtalar vid flera gruppbord i lärosal. Foto: Slottegymnasiet i Ljusdal Foto: Slottegymnasiet i Ljusdal

– Syftet var bland annat att lära av varandra när det gäller ungt företagande och se hur andra skolor fungerar, säger Sofia Fallgren på Slottegymnasiet.

Priset består förutom av blommor och diplom samt ett presentkort på 7 500 kronor för inköp till framtida eTwinningsamarbeten. Dessutom ingår en resa till Bryssel att delta i eTwinnings årliga europeiska konferens i september.

Juryns motivering varför Slottegymnasiet får det svenska eTwinningpriset 2024 för projektet Entrepreneurs crossing borders:
”För ett kreativt samarbete med starkt engagemang där eleverna utvecklats som entreprenörer och stärkt sin kommunikativa förmåga. Projektet visar hur internationella arbetssätt kan stärka elevernas delaktighet och bättre rusta dem för framtiden som medborgare i Europa och världen.”

I juryn ingick representanter från Skolverket, Universitets- och högskolerådet, Specialpedagogiska skolmyndigheten och Sveriges lärare.

Årets svenska eTwinningpris går även till Spandelstorpskolan i Karlskrona.

Prisutdelning

Dag och tid: 10 juni klockan 12.30
Plats: Slottegymnasiet

Föranmäl gärna deltagande till: Semir Susic, 072 207 75 19, semir.susic@uhr.se.

eTwinning är ett nätverk och samarbetsyta på European School Education Platform.

Universitets- och högskolerådet (UHR) är nationellt supportcenter för eTwinning i Sverige och delar varje år ut det svenska eTwinningpriset. Priset går till förskolor eller skolor som utfört utmärkta internationella projekt via eTwinning.

European School Education Platform och eTwinning ingår i Europeiska unionens program Erasmus+ som ger möjligheter för skolor att samarbeta digitalt i internationella partnerskap. Universitets- och högskolerådet ansvarar för utbyten och samarbeten inom svensk utbildningssektor i detta program.

Kontakt

Koordinator
Semir Susic
072 207 75 19
semir.susic@uhr.se

Pressfunktionen
010-470 06 91
press@uhr.se