I dag öppnar anmälan till höstterminen på Antagning.se, där ett 40-tal högskolor, universitet och utbildningsanordnare presenterar över 16 000 kurser och program. Grundtips för den som funderar på högre studier är att förbereda sig väl och göra anmälan i god tid.

Två högskolestudienter läser om möjliga framtidsjobb i en tidning. Foto: Eva Dalin Foto: Eva Dalin

Högskolestudier ökar din konkurrenskraft på arbetsmarknaden och dina möjligheter att få ett intressant och hållbart arbetsliv. Det gäller oavsett om du nyss har gått ut gymnasiet eller om du är mitt i arbetslivet och funderar på att växla karriär.

UHR har i uppdrag att hjälpa blivande studenter att göra välavvägda val av utbildning och på Studera.nu finns information om högskolestudier och hjälp att jämföra utbildningar, universitet och högskolor med varandra. Här finns också tillgång till Arbetsförmedlingens yrkesprognoser på kort och lång sikt, för den som vill satsa på ett yrke med hög efterfrågan på arbetsmarknaden.

Om du är mellan 27 och 62 år kan omställningsstudiestödet från CSN ge dig möjlighet att studera och få ny skjuts i yrkeslivet. Kraven är bland annat att du ska ha arbetat minst åtta år de senaste 14 åren och minst tolv av de senaste 24 månaderna samt att du väljer en utbildning som både förväntas stärka din ställning på arbetsmarknaden och är CSN-berättigad.

Mer information om omställningsstudiestödet: Vad är omställningsstudiestöd och vem kan få det? – CSN

Anmälan till höstens högskoleutbildningar på Antagning.se håller öppet till och med den 15 april

Kontakt

Pressfunktionen
010-470 06 91
press@uhr.se