Lyssna

Praktikmöjligheter vid Europaparlamentet

Öka dina chanser för att få en praktikplats vid Europaparlamentet under hösten 2024. UHR bjuder in till webbinarium och svarar på frågor och ger tips om ansöknings- och urvalsprocessen för Schuman-praktik.

I början av maj öppnar ansökan till Europaparlamentets praktikprogram Schuman Traineeship (praktik). För att informera om ansöknings- och urvalsprocessen för Schuman-praktik och för att berätta om andra möjligheter till praktik vid Europaparlamentet och Generaldirektoratet för kommunikation, Direktoratet för besökare, Parlamentarium, bjuder Universitets- och högskolerådet in:

  • Joel Pereira Ferreira, HR-specialist från Europaparlamentets generaldirektorat för HR-frågor
  • Tora Ljungberg, praktikant inom dataskydd och cybersäkerhetsjuridik som berättar om sin praktik vid Europaparlamentet i Luxemburg
  • Linn Söderpalm, praktikant vid Generaldirektoratet för kommunikation, Direktoratet för besökare, Parlamentarium, som berättar om sin praktik i Bryssel.

Vi går igenom ansökningsformuläret, svarar på frågor och ger tips om hur du kan öka dina chanser för att få en praktikplats vid Europaparlamentet under hösten 2024.

Språk – engelska. Ingen inspelning, därför vill vi gärna att du deltar!

Datum: 6 maj kl. 12.00 – 13.00
Anmälningslänk 

Under tiden kan du få inspiration genom att titta på en intervju med två Europaparlament praktikanter

 

Senast uppdaterad: 19 april 2024