Det finns nu möjlighet att delta i ett öppet samråd om mobilitet och lärande inom EU. Syftet är att få in synpunkter på ett förslag till en ny policy om mobilitet inom Europa. Det går att delta i samrådet på EU-kommissionens webbplats fram till och med 3 maj 2023.

Den uppdaterade policyn, som EU-kommissionen presenterar senare i år, ska underlätta för fler att utnyttja EU:s möjligheter att studera, göra praktik eller jobbskugga någon kollega utomlands.

EU och dess medlemsstater har i uppdrag att informera om möjligheterna till finansiering av mobilitet och lärande inom EU för studenter, elever, lärare och personal som arbetar i utbildningssektorn.

Att studera, göra praktik eller jobbskugga någon kollega utomlands har visat sig vara mycket positivt för både personer och berörda organisationer. Erfarenheten har bidragit till ny kunskap, personlig utveckling, socialt engagemang och vidgade vyer. EU-kommissionen och dess medlemsstater vill att fler personer och organisationer ska kunna ta del av möjligheterna att få stöd för lärande mobilitet (”learning mobility”) och uppdaterar därför det nuvarande ramverket.

Alla som vill får nu möjlighet att lämna sina synpunkter om de möjligheter till mobilitet och lärande som finns inom EU via samrådet som är öppet t.o.m. 3 maj. 

Delta i samrådet om mobilitet och lärande inom EU senast den 3 maj 2023