Idag öppnar anmälan till sommarkurserna på universitet och högskolor. Utbildning är enligt arbetsmarknadsanalytikerna det främsta sättet att motverka långtidsarbetslöshet. För den som vill prova på högskolestudier, hitta en ny inriktning i sitt yrke, eller bara hålla i gång det livslånga lärandet finns nu över 600 sommarkurser på distans och på campus i hela landet att välja bland.

Student med pärm framför bröstet står vid cykelstället utanför universitetet i väntan på att föreläsningen ska börja. Över 600 sommarkurser öppnar för anmälan den 17 februari. Foto: Eva Dalin.

Att läsa en sommarkurs kan vara ett bra sätt att prova på högskolestudier för första gången eller en väg in till längre högskolestudier. Men det kan också vara ett sätt att bygga på sitt CV och hålla sig aktuell för nuvarande och framtida jobb för den som redan arbetat i flera år.

Anmälan till sommarkurser på UHR:s webbplats Antagning.se öppnar den 17 februari och stänger den 15 mars. Oberoende information om studier och behörighet till universitet och högskola finns på Studera.nu

Kontakt

Pressfunktionen
010-470 06 91
press@uhr.se