UHR bjuder in dig som är chef eller HR-ansvarig i en statlig myndighet för att berätta om hur utbytestjänstgöring kan utveckla både myndigheten och dina medarbetare.

Känner du till möjligheterna statsanställda har för utbytestjänstgöring? Besök vårt webbinarium så får du svar på många frågor.

Webbinariets innehåll

UHR kommer att prata om de olika möljigheter som finns vad gäller utbytestjänstgöring för statsanställda, och hur du som HR-medarbetare eller chef kan öka verksamhetens internationella kompetens och samtidigt utveckla den enskilda medarbetaren. Vi går igenom URA-kontrakt – det kontrakt som ersätter traktamente vid utomlandsstationering, och du får höra från Arbetsförmedlingen hur de jobbar strategiskt med ett av utbytesprogrammen. 

 Genom att skicka en medarbetare på utbytestjänstgöring får du:

  • Ett internationellt nätverk på myndigheten/avdelningen.
  • Ökad förståelse för hur EU fungerar eller jobbar med era frågor, hur andra länder jobbar med liknande myndighetsfrågor, och hur internationella organisationer jobbar med era frågor.
  • Ökad motivation hos medarbetaren.

Informationsmötet hålls som ett webbinarium online på Zoom. Webbinariet är kostnadsfritt.

Anmäl dig till webbinariet

Anmälan till information för chefer/HR: Utbytestjänstgöring – en möjlighet för utveckling

Välkommen!

Vad är utbytestjänstgöring?

Utbytestjänstgöring ger statsanställda möjlighet att under en tid arbeta inom EU:s förvaltning, i ett annat nordiskt eller europeiskt land eller i en internationell organisation. 

De utbytesprogram vi erbjuder är: 

EU-utbildning för statsanställda ‒ Erasmus Public Administration Programme, EPA

Nationella experter under professionell utbildning, NEPT

Nordiskt tjänstepersonsutbyte

Tjänstgöring vid internationella organisationer, som UNESCO

Utbytestjänstgöring i annat EU-land

Universitets och högskolerådet (UHR) är en statlig myndighet med flera uppdrag inom utbildningsområdet, däribland att förmedla möjligheter till internationella utbyten och kompetensutveckling för hela utbildningskedjan.